2016

Max Verstappen vinner en historisk seier i Spania

Max Verstappen ble den yngste sjåføren til å vinne et Formel 1-løp da han vant den sensasjonelle seieren på debuten sin for Red Bull Racing i spanske Grand Prix.

Red Bull Racing

Give me five!

Én helg – fem titler for Red Bull Motorsports-atleter: Marc Marquez (ESP) - MotoGP Champion, Sébastien Ogier (FRA) - World Rally Champion, Mattias Ekström (SWE) - World Rallycross Champion, Marco Wittmann (GER) - DTM Champion, Kenan Sofuoglu (TUR) - World Supersport Champion

Red Bull / Motorsports

Max Verstappens snøløp!

Kitzbuehel – Monte Carlo innen vintersport, som mange kaller det – ble omgjort til verdens første Formel 1-løp på en alpintopp! I oppbyggingen til de legendariske Hahnenkamm-skirennene, slapp Max Verstappen løs kraften til en vinnerbil av Red Bull Racing-verdensmesterskap. Med støtte fra 3500 tilskuere sørget den nederlandske sjåføren for en spektakulær forsmak – i utmerket vintervær – på 2016 Formel 1 Großer Preis von Österreich på over 1600 høyde.

Se Max Verstappen kjøre på snø

Bryce Menzies (USA) – verdensrekord i New Frontier Truck Jump

Etter seks måneders forberedelsestid skrev Bryze Menzies historie ved å hoppe med off-road-trucken 379,4 fot over en spøkelsesby i New Mexico for å sette ny lengderekord med truck. Prosjektet så Menzies hoppe fra rampe til rampe i sin Pro 2-racetruck, og fløy forbi den offisielle Guinness-verdensrekorden på 301 fot samt den uoffisielle rekorden på 332 fot. En dommer fra Guinnes World Records var tilstede for å bekrefte distansen og autentisere den nye rekorden.

Bryce Menzies New Frontier

10-årsjubileum for Red Bull MotoGP Rookies Cup

10 år, 112 løp, 144 sjåfører fra 30 ulike land har deltatt i noen av verdens beste Grand Prix-baner. Mange av dagens Rookies hadde såvidt tatt i et håndtak da Johann Zarco vant den første cupen i 2007. Siden den gang har den 26 år gamle franskmannen vunnet 13 Grand Prix-seirer i tillegg til de 4 cupseirene. Han vant Moto2 World-tittelen i fjor, og ligger på topp også denne sesongen.

Red Bull MotoGP Rookies Cup

MotoGP er tilbake i Østerrike!

Østerrikske GP 2016 er allerede blitt kalt sesongens beste av Grand Prix Commission, bestående av medlemmer fra FIM, IRTA og Dorna, etter at MotoGP returnerte til Østerrike for første gang på 19 år i Red Bull Ring, nært stedet Spielberg fant sted i midten av august. Den italienske sjåføren Andrea Iannone vant foran det fantastiske publikummet på løpsdagen, med den spektakulære alpinarenaen som et perfekt bakteppe til et annet sensasjonelt kapittel i MotoGPs historie mens Red Bull Ring kom tilbake på alles lepper. Belønnet for den utrolige organiseringen, fasilitetene og atmosfæren på arrangementet, kan østerrikske GP nå se frem til 2017 for å få beholde den prestisjefulle premien.

Project Spielberg

Red Bull Mind Gamers

Sommeren 2016 lanserte vi Red Bull Mind Gamers – en problemløsningsplattform som er tilgjengelig for alle som vil utfordre sine små grå. I tillegg til ukentlige nettoppgaver laget av spilldesignere fra rundt om i verden (MIT, TU Wien, NYU …) på redbullmindgamers.com, har vi laget en mystisk kube som bringer puslespill til den ekte verden, og kan bare løses på livearrangement med firemannslag. Finn ut mer og utfordre deg selv på plattformen vår.

Utfordre deg selv på Red Bull Mind Gamers

15-årsjubileum for Red Bull X-Fighters

Verdens mest prestisjefylte Freestyle Motocross-arrangement feirer 15-årsjubileum i den legendariske tyrefektingarenaen i Spanias hovedstad. Opp gjennom årene har 320 000 tilskuere har vært vitne til mange utrolige ting utført av de beste FMX-sjåførene fra 16 land.

Finn ut mer

Første Red Bull-klippestuparrangement om natten

Verdens beste klippestupere har trosset ulike testtilstander over årene i Red Bull Cliff Diving World Series, men sesongfinalen 2016 i Dubai bydde på en helt ny utfordring: Etter ni arrangementer rundt om i verden, avsluttet den største Red Bull Cliff Diving World Series-sesongen med sitt første nattarrangement i imponerende Dubai Marina. 12 000 fans fylte restauranter, balkonger og promenader for å se jokeren Rhiannan Iffland (AUS) sementere tittelen sin med den femte seiereb på syv konkurranser, samt Andy Jones' (USA) første seier og kroningen av Gary Hunt (UK) for sjette gang, som er ny rekord.

Finn ut mer

Arkano 24 H

Arkano (22 år), vinner av 2015 Red Bull Batalla de los Gallos World Final, tok Freestyle-verdensrekord 29. oktober. Han rappet improviserte rytmer nonstop i 24 timer, 32 minutter og 27 sekunder i sentrum av Madrid.

Se det direkte på Red Bull TV

Red Bull Iznanka

Det unike, russiske danseteater-showet laget i samarbeid med det eksperimentale gatedanskollektivet Jacks Garret. Showet hadde premiere i 2015 og i 2016 fulgte en russisk turné som dekte 5 byer. Over 6000 tilskuere fikk sjansen til å oppleve denne enestående teatralske performancen. Showet ble rost av både publikum og media. Basert på denne suksessen fortsetter turneen i 2017.

Finn ut mer om Red Bull Iznanka

Dans les Abysses @ Red Bull Music Academy Montreal

Førti år etter olympianerne første testet vannet for sommerlekene i 1876, ble Montréals olympiske basseng omgjort til et lyttemiljø som visket ut linjene mellom lyd, lys og vann. Et skreddersydd lydsystem laget på spesialbestilling av Lorenzo Senni, et liveset av Dopplereffekt og et fullstendig Drexciya DJ Stingray-sett gjennom et nettverk av høyttalere under vann, på overflaten av bassenget og på et dedikert danseområde – et unikt arrangement for Red Bull Music Academy 2016.

Gå til Red Bull Music Academy

Björk Digital Exhibition @ Red Bull Music Academy Montreal

Etter samarbeid med Museum of Modern Art i New York og Londons Somerset House, gikk det islandske ikonet og innovatøren Björk sammen med Red Bull Music Academy og Montréals Phi Centre for premieren til en ny film i virtuell virkelighet. Premieren sammenfalt med Björk Digitial Exhibition på DHC/ART Foundation for Contemporary Art over fire uker. Dedikert til Björks banebrytende audiovisuelle bidrag, tilbydde utstillingen et engasjerende og interaktivt innsyn i sinnet til en av våre mest fascinerende skapere, både i og utenfor musikken.

Gå til Red Bull Music Academy

Red Bull BC One Japan Camp 2016

Etter en sesong på over 40 cyphers og 6 camps over hele verden, kom bboys fra hele kloden sammen for å feire hip hop-kulturen. I de 4 dagene før Red Bull BC One World Final, fant workshops, foredrag og kamper sted rundt om i Nagoya. Det hele ble avsluttet med den etterlengtede Last Chance Cypher som avgjorde hvem som fikk den siste ledige plassen i verdensfinalen. Det var episk!

Gå til Red Bull BC One

Red Bull BC One World Final Japan 2016

3. desember stoppet dansens verden opp for å se mot Nagoya i Japan, da 16 av de beste bboysene konkurrerte om å tittelen Red Bull BC One World Champion. Arrangementet kunne by på konkurransenivå, atmosfære og historie uten sidestykke, da Issei ble den første japanske bboy til å vinne tittelen.

Gå til Red Bull BC One

Red Bull Culture Clash

Tilbake for femte gang i 2016 fortsetter Red Bull Culture Clash å bygge omdømmet sitt som et av de mest nyskapende og spennende konseptene innen live-musikk. Med fire nye internasjonale mannskap som går hode mot hode foran et publikum på 16 000 i Londons O2 Arena, har showet fått rekordstor respons fra både media og fans. Med fem stjerner i Independent og Guardians beskrivelse som «klodens mest spennende musikk», ble arrangementet populært over hele verden på Facebook og Twitter, med over 93 000 nevninger og over 1,2 millioner lyttere gjennom det banebrytende samarbeidet med BBC Radio 1. ​

Gå til Red Bull Music Academy Culture Clash

Festivalsesongen

Som den eksklusive kringkasteren av seks av verdens mest ikoniske musikkfestivaler, tilbydde Red Bull TV-seere over hele verden muligheten til å se favorittbandene sine fra godstolen hjemme, på dataen på jobb eller på farten med mobilen.

Gallants Grammy-nominering

Gallants første studioalbum «Ology» ble rost av kritikerne og nominert til Grammy for Best Urban Contemporary Album. Albumet inneholder sangen «Skipping Stones», som ble spilt inn med Jhene Aiko på Red Bull Studios i Los Angeles. NPR hadde følgende å si om albumet «Skipping Stones gir følelsen av flere uoverensstemmelser smelter sammen til noe større enn selve enkeltingrediensene. Gallants falsett faller naturlig intenst ut av halsen hans – de akkompagneres av trommene, som løfter prestasjonen ytterliger. Jhene Aiko står klar til å tre inn i den tradisjonelle feminine rollen, men sangen føles som en ekte gammeldags duett: de synger til hverandre. Stemmene brukes her til å manipulere oss fysiologisk, akkurat som programvare kan gjøre. Det er en klassiker». Gallant har vært en del av Red Bull Sound Select-programmet siden 2014 og drar tilbake til Red Bull Studios i Los Angeles i februar for å spille inn sitt neste album.

Gallant Grammy Nomination

Red Bull Thre3Style

Red Bull Thre3Style World DJ Championships har fremmet DJ-kulturen og publikumsunderholdning over hele verden siden 2010. 2016 var vårt største år til nå – vi reiste rundt verden med National Final-arrangementer i 21 land. En nasjonal mester ble kronet på alle arrangementene, og de 21 nasjonale mesterne ble sammen med 3 jokere sendt til Santiago de Chile for den syvende verdensfinalen. I en hel uke fikk klubbene i Santiago se noen av verdens beste DJ-er, og til slutt ble en av jokerne, DJ Puffy fra Barbados, kronet til verdensmester. Følg oss til Polen for Red Bull Thre3Style World DJ Championships VIII

Gå til Red Bull Thre3Style

Se alle årene