2003

Første Red Bull Air Race

Historiens første Red Bull Air Race ble arrangert under AirPower 03.

Dette arrangementet tar utgangspunkt i ideen om å kombinere elementer fra luftakrobatikk med utfordringer fra et løp. Det handler om smidighet, presisjon og nerver av stål – alt under flyets toppfart. Resultatet er en helt ny form for luftakrobatikk.

Besøk Red Bull Air Race

Hangar-7 på flyplassen i Salzburg

Hangar-7 på flyplassen i Salzburg er et unikt arkitektonisk underverk. Opprinnelig planlagt for å huse Flying Bulls stadig voksende kolleksjon av historiske luftfartøy, er nå også blitt synonymt med avantgarde-arkitektur, moderne kunst og førsteklasses gastronomi. Den vingeformede konstruksjonen – i en imponerende kombinasjon av glass og stål – glir perfekt inn i landskapet. Utsikten til de majestetiske Alpene forsterker stedets ekstraordinære energi. Siden åpningen har Hangar-7 utviklet seg til et internasjonalt møtested for entusiaster av historiske luftfartøy. Det er også blitt et suksessrikt utstillingssenter: hver tredje måned presenterer HangART-7 moderne kunst fra andre nasjoner. Hver begivenhet er like unik som gourmetrestauranten Ikarus, som målbinder sine gjester med internasjonale kulinariske fristelser av ypperste kvalitet.

Besøk Hangar 7

Red Bull X-Alps

"Dette er mye mer enn et fjelløp: det er et eventyr, en ekspedisjon og en konkurranse." Hannes Arch

Det første Red Bull X-Alps, avholdt i 2003, åpnet opp for en helt ny dimensjon innen oppdagelsesløp.Skaperen, hovedmann og tidligere profesjonell paraglider Hannes Arch, uttalte følgende ”Dette er mye mer enn å krysse alpene; det er et eventyr, en ekspedisjon og på samme tid en konkurranse.” Sytten utøvere begav seg ut på den 800 km lange reisen fra isbreen i Østerrikes Dachstein, men kun tre lykkes å nå målgangen i Monaco via tre mellomstasjoner på Zugspitze i Tyskland og Frankrikes Mont Blanc og Mont Gros.

Besøk Red Bull X-Alps

Se alle årene